Onnea Suomen tuloksellisimmille mainostajille – 2021 Effie Awards -voittajille

Olipas huikeata eilen seurata Effie Awards Finland -kisan palkintogaalaa. Hienoja strategioita, hienoja toteutuksia ja mikä tärkeintä, niin vielä hienompia tuloksia. Todella tärkeätä, että meillä markkinointialalla on kilpailu, mikä mittaa strategian, luovan ja tulosten pyhää kolminaisuutta. Tässä muutama nosto voittajatöistä.

Onnea Hartwall kansallisjuoma konsepti Grand Effiestä, siitä kaikkein halutuimmasta pystistä.  Upea klassikon nousu Suomen kansallisjuomaksi. Pitkäjänteisellä työllä Harmaa päivä on noussut koko kansan ilmiöksi myös muina kuin harmaina päivinä ja konsepti on vielä pystynyt uudistumaan joka vuosi menettämättään kirkkainta ydintään. Original Long Drink on ottanut lonkerokategorian suvereenisti haltuunsa. Onnea Hartwall, Bob the Robot, Miltton, Dagmar, Lataamo group, Cocoa media productions.

 

Onnea Finlayson Bed Peace kampanjasta. Tässä idea on ollut todella vahva ja saumattomasti ammentanut liiketoiminnan tavoitteista ja strategiasta. Ja vieläpä upea toteutus, niin ei ihme, että tällä putsattiin Effien palkintopöytä. Ja tulokset aivan huikeat – verkkokaupan myynti kasvoi 249,6% ja Finlayson nousi toimialansa vastuullisimmaksi brändiksi. Onnea Finlayson, Ivalo creative agency, Toinen PHD, Miltton ja Content Corner.

Nostetaan tässä vielä Saka Finland hienosta ja todella rohkeasta lähestymisestä. Mahtavaa nähdä, kun joku uskaltaa rikkoa alan pinttyneitä konventioita ja rikkoo lasikattoja. Sakan mainonnassa ei näytetä yhtäkään autoa tai hintaa, vaan brändätään Sakaa palveluorganisaationa. Tuloksia todella tuli – kesän huippusesongissa myynti kasvoi 25%, kun samaan aikaan markkina laski reilu 4,6%. Onnea Saka Finland, Avidly Suomi, Grilli filmi, Nöjd.

Onnea myös muille Effie voittajille, mm. Kokkikartano, Karl Fazer Crunchy, MC Donald’s Finland Cledos meal, Lidlin Satukausi, Helsingin Sanomien Visio ja monet muut upeat voittajat. 2021 Effie Awards Finland -kisan voittajatöitä voi käydä katsomassa www.effie.fi/voittajat/